Gezamenlijke aanpak Heerlen en Brunssum jongerenoverlast, overleg burgemeesters

foto: iStock
Gepubliceerd op 21/09/2021 om 10:25
Laatst bewerkt op 21/09/2021 om 10:44

De gemeentes Heerlen en Brunssum slaan de handen ineen om de voortdurende overlast van jongeren aan te gaan pakken. De burgemeesters Wilma van der Rijt en Roel Wever hebben hier op korte termijn overleg over. Dat bevestigt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving in Brunssum dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Brunssum, en dan met name Treebeek, kampte de laatste tijd met veel overlast van jongeren. Burgemeester besloot daarom om een samenscholingsverbod rond de markt in Treebeek in te stellen. Jongeren hielden daar het verkeer tegen en trokken zelfs een vrouw uit haar auto.

Het samenscholingsverbod is inmiddels opgeheven. De laatste weken verplaatste de jongerenoverlast zich meer naar Heerlen-Noord, om precies te zijn naar Heerlerheide en Nieuw Einde. 

Hier kwamen meldingen binnen dat verkeersborden en stoeptegels uit de grond waren gerukt. Ook zouden in de Heerlense wijken ruiten van huizen zijn ingegooid en auto's met vuurwerk bekogeld.

"Door Brunssum en Heerlen is nu besloten om de gemeente overschrijdende jeugdproblematiek gezamenlijk te gaan aanpakken", legt Van der Wijst uit. "Op korte termijn zullen de burgemeesters Van de  Rijt en Wever om de tafel gaan zitten om te bekijken hoe we dit gaan doen." 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties