Gewelddadige straatroof Brunssum: slachtoffer verwond door mes

foto: iStock
Gepubliceerd op 7/03/2023 om 10:22
Laatst bewerkt op 7/03/2023 om 11:59

In Brunssum heeft in de nacht van zaterdag op zondag een gewelddadige straatroof plaatsgevonden. Daarbij is één van de slachtoffers gewond geraakt.

Dat gebeurde tussen 23.30 en 0.00 uur op de fietsersbrug over de N276 ter hoogte van de rotonde Emmaweg en Karel Doormanstraat.

De politie laat weten dat op dat tijdstip twee 16-jarige jongens stonden te 'chillen' aan de Karel Doormanstraat. Niet veel later stapten twee mannen met een bivakmuts op de tieners af. De daders eisten geld, telefoons en een jas van de slachtoffers. Toen de tieners aangaven niet mee te willen werken, trok één van de verdachten een mes. In een schermutseling raakte een van de tieners verwond aan zijn hand. Daarna vluchtten de daders op een crossmotor in de richting van de Spoorstraat.

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zijn hand te laten hechten.

De politie onderzoekt de straatroof en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Ook vraagt de politie of mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien contact willen opnemen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties