Gevluchte verdachte (24) geweldsincident Voerendaal in Heerlen ontdekt

Track'88
Gepubliceerd op 12/03/2024 om 12:07
Laatst bewerkt op 12/03/2024 om 14:19

De verdachte van een geweldsincident in een vrijstaande woning in Voerendaal afgelopen weekend waarbij de twee bewoners ernstig gewond raakten, is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast op verdenking van poging tot doodslag. Dat bevestigt een politiewoordvoerder dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Het desbetreffende geweldsincident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag aan de Steinweg. Na het incident vluchtte de verdachte. Tijdens de zoekactie werd door de politie een helikopter ingezet. 

In eerste instantie bleek de verdachte man onvindbaar. Een dag later kon hij alsnog  worden gearresteerd. Oplettende politieagenten ontdekten hem toevallig op een ruim aantal kilometers afstand van de bovengenoemde woning aan de Steinweg, de plaats delict.  

"Collega’s hebben de verdachte maandagochtend in Heerlen gezien en aangehouden. Ze hebben hem op basis van het signalement weten te koppelen aan het incident in Voerendaal. Hij is dan ook de door ons gezochte verdachte in deze zaak", legt Robert Lambrix namens de politie uit. 

De gepakte man zit nog altijd achter slot en grendel. Donderdag wordt hij volgens Lambrix voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties