"Gevecht qua spelersbudget met Willem II en PEC kán Roda niet winnen"

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/07/2022 om 11:53
Laatst bewerkt op 20/07/2022 om 12:18

Roda JC kon naar eigen zeggen het spelersbudget voor komend seizoen met behulp van de vermogende Phoenix-groep een impuls geven. Maar echt concurreren met titelkandidaten als Willem II en PEC Zwolle zit er voor de Kerkraadse club op dat gebied zeker niet in. Dat bevestigt algemeen directeur Jordens Peters in gesprek met ZO-NWS. 

Met enige trots liet de leiding van de Kerkraadse club in juni van dit jaar weten dat de vermogende ondernemers van de zogeheten Phoenix-groep langer dan de afgesproken drie jaar aan de club verbonden blijven én dat het spelersbudget een financiële impuls krijgt.

Een heuglijke mededeling voor de fans van de Kerkraadse club die met meer financiële armslag hoopten op een aantal sterke aankopen in de strijd om promotie vanuit de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen moeilijker zal zijn dan ooit. Algemeen directeur Jordens Peters predikt desgevraagd echter realiteitszin. 

“De concurentie is moordend en er zijn clubs die salarissen aan spelers betalen die wij op dit moment gewoon niet kunnen betalen. En de vraag is nog maar of je dat moet willen ook", legt de baas van de Kerkraadse eerstedivisionist uit. "Het gevecht met clubs als Willem II en PEC Zwolle kán Roda op dat gebied gewoon niet winnen.”

"Natuurlijk willen wij ambiteus zijn, maar dat wil dan nog niet zeggen dat we gekke bedragen gaan uitgeven." Roda is op de achtergrond nog altijd druk bezig om meer inkomsten te kunnen genereren. De verkoop van de naam van het stadion, eigendom van de gemeente Kerkrade, is volgens Peters "nog altijd een optie". 

"Daar kijken we zeker naar. Er is enige tijd geleden een overeenkomst gemaakt dat dit ook zou mogen, maar die loopt nu af. Dus zullen we met de betrokken partijen eerst om de tafel moeten als zich een naamgever aandient. Als Roda kijken we natuurlijk wel dat dit een partij zal zijn die goed bij onze doelstellingen en deze regio past. En een goed bedrag op tafel zal leggen", vervolgt AD Peters. 

"Wat ik merk dat de club Roda op commercieel gebied weer meer begint te leven. Er keren weer sponsors terug, dus dat is in ieder geval een goed teken." 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties