Geurts: tevreden met meer diverse samenstelling noodopvang Schinnen

Gepubliceerd op 18/11/2021 om 15:39
Laatst bewerkt op 18/11/2021 om 15:49

Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen is tevreden met de veranderde samenstelling van de bewoners in de noodopvang in Schinnen. Dat laat hij in een reactie weten aan ZO-NWS. 

"Deze is inmiddels een stuk diverser en sluit beter aan bij de ligging van de noodopvang in een kleine kern", zegt Geurts. "We blijven in gesprek met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), maar ook met de omgeving om de vinger aan de pols te houden, zorgen bespreekbaar te maken en te handelen wanneer nodig." 

Eerder schreef de burgemeester nog een boze brief aan het COA omdat de organisatie zich niet aan de afspraken zou houden. Er zouden volgens de gemeente alleen families komen, terwijl de eerste bewoners allemaal alleenstaande mannen waren. 

Inmiddels maken zo'n 100 van de 430 bewoners deel uit van een familie. Maandag zullen nog een aantal families arriveren. 

Volgende week beginnen de eerste gesprekken met zorginstellingen om ervoor te zorgen dat kinderen die nu in de noodopvang verblijven, passend onderwijs krijgen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties