Getuigenverhoren afgerond, hoger beroep verdachte politiemol Kerkrade start na 5 jaar

foto: iStock
Gepubliceerd op 2/11/2022 om 09:15
Laatst bewerkt op 2/11/2022 om 09:44

De laatste getuigenverhoren in de zaak van de van ambtelijke corruptie verdachte Kerkraadse ex-rechercheur Mike D. zijn afgerond. Hierdoor kan het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch begin komend jaar beginnen, bevestigt D.'s advocaat Peer Szymkowiak tegenover ZO-NWS. Mike D. werd in 2017 door de rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel. 

De Maastrichtse rechters achtten toen bewezen dat D. als rechercheur politie-informatie - tegen betaling - zou hebben verkocht aan criminelen. De medeverdachten werden tot lagere straffen veroordeeld. In deze zaak werden tijdens het ruim een jaar durende onderzoek meerdere undercoveragenten ingezet.

Mike D. werd uiteindelijk begin 2015 gearresteerd toen hij in zijn auto op weg was naar zijn werk, het politiebureau van Kerkrade (foto). Midden op straat sloeg een arrestatie-eenheid hem in de boeien. D. werkt inmiddels niet meer bij de politie. "Het hoger beroep in deze zaak bij het gerechtshof vindt op 26 en 30 januari 2023 plaats", aldus raadsman Szymkowiak. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties