Gestolen dienstpuppy NS terecht, twee arrestaties

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/06/2024 om 07:17
Laatst bewerkt op 14/06/2024 om 07:41

De puppy van een beveiliger van de Nederlandse Spoorwegen, die woensdag uit een auto werd gestolen bij het station in Heerlen, is teruggevonden.

Een inwoner van Heerlen zag herdershondje Kairo donderdagmiddag lopen op de Welterlaan, in gezelschap van twee mannen. De getuige herkende de hond van oproepen op social media. De politie ging er meteen op af en trof de mannen met de hond aan in Parc Douvenrade.

De agenten konden vaststellen dat het inderdaad om de gestolen Kairo ging, want de hond reageerde op het roepen van haar naam. Het uitlezen van de chip gaf daarna 100 procent zekerheid.

De twee mannen, beiden Roemenen, werden aangehouden. Niet voor diefstal van de hond maar voor heling, want uit eerder opgedoken camerabeelden was gebleken dat de dief iemand anders is. De politie verwacht ook hem snel te kunnen oppakken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties