Gestolen aanhangers op parkeerplaats IKEA Heerlen: twee mannen verdacht

foto © Istock
Gepubliceerd op 16/08/2023 om 07:40
Laatst bewerkt op 16/08/2023 om 07:46

Twee mannen uit Heerlen en Geleen (53 en 26 jaar) worden door justitie verdacht van meerdere diefstallen van aanhangwagens op de parkeerplaats van IKEA in Heerlen, in juni dit jaar. Dat blijkt uit vertrouwelijke politiestukken die ZO-NWS heeft ingezien.

Volgens de speurders zijn het Heerlenaar Carlo D. en Jordy W. uit Geleen geweest die een rol zouden hebben gespeeld bij drie diefstallen van aanhangers en één poging daartoe op de parkeerplaats van woongigant IKEA aan de Heerlense In de Cramer.

Van deze diefstallen kwamen bij de politie meerdere aangiftes binnen, waarna er een onderzoek werd gestart. Er bleken camerabeelden te zijn gemaakt van deze criminele vergrijpen. De verdachten D. en W. werden uiteindelijk opgepakt.

Hun woningen werden doorzocht. In de buurt van het huis van Jordy W. in Geleen werd onder andere één gestolen aanhanger teruggevonden. W. zit op dit moment overigens in voorarrest voor het plegen van meerdere ándere diefstallen in het Brabantse Son en Breugel.

De rechter zal zich later dit jaar over de Heerlense diefstallen gaan buigen. Peter van Geelkerken, advocaat van Jordy W., wil desgevraagd geen commentaar geven op de verdenkingen aan het adres van zijn cliënt. “Hij beroept zich op zijn zwijgrecht en daar wil ik het bij laten.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties