Gesteggel over beleid binnen sponsorgroep Roda: bestuursleden opgestapt

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 3/06/2022 om 12:28
Laatst bewerkt op 3/06/2022 om 12:59

Een meningsverschil over het te voeren beleid heeft binnen de sponsorgroep Stichting Vrienden van Roda JC geleid tot het opstappen van twee bestuursleden, waaronder de voorzitter. Dat bevestigen meerdere betrokkenen tegenover ZO-NWS. 

De Stichting Vrienden van Roda JC werd in augustus 2020 officieel opgericht om onder andere middels sponsorgelden de voetbalacademie van de Kerkraadse club financieel te gaan ondersteunen. Binnen het bestuur van de genoemde stichting ontstond in de afgelopen tijd gesteggel over het te voeren beleid hieromtrent, waarna voorzitter Jo de Groot en bestuurslid Ad de Bruijn volgens direct betrokkenen besloten het bijltje erbij neer te gooien.

Jo de Groot: “Ad de Bruijn schreef het actieplan en er werden in samenspraak met toenmalig Roda-directeur Martijn Wismans afspraken op papier gezet. Die hielden onder andere in dat wij voor elke verkochte sponsorstoel als stichting een substantieel bedrag zouden krijgen dat bestemd was voor de voetbalacademie en andere geledingen binnen Roda", legt De Groot uit.

De vertrokken stichtingsvoorzitter voelt zich volgens zijn eigen zeggen "niet netjes behandeld door de directie van Roda JC". "Ik heb nooit inzage gekregen in welk geld waar precies heenging binnen Roda", vervolgt De Groot. "Uiteindelijk heb ik samen met Ad de Bruijn besloten om op te stappen." Volgens waarnemend voorzitter Henk Krutzen van Stichting Vrienden Roda JC zit de vork echter anders in de steel dan zijn voorganger beweert.

“Er is helemaal geen sprake van een slechte verhouding tussen onze stichting met de directie van Roda JC én dat er geen duidelijkheid zou zijn over de cijfers, dat is onzin”, legt Krutzen tegenover deze omroep uit. “Punt van discussie was dat Jo de Groot teveel op de stoel van de Roda-directie wilde gaan zitten en zich met het beleid wilde bemoeien, maar daar zijn wij helemaal niet voor als stichting."

"Binnen ons bestuur zagen zeven leden dit ook zo, maar Jo de Groot en Ad de Bruijn besloten om op te stappen. Dat is hun keuze geweest. Wij werken ondertussen constructief verder samen met Roda en er komen nieuwe initiatieven aan. Feit blijft dat wij ons niét zullen bemoeien waar het door ons opgehaalde sponsorgeld per jaar, om en nabij de 48.000 euro, precies heengaat. Dat bepaalt de directie samen met Jurgen Streppel", Krutzen.

Roda JC-directeur Jordens Peters bevestigt eveneens op de hoogte te zijn van het vertrek van de twee bovengenoemde stichtingsbestuursleden, maar wilde verder geen enkel commentaar geven. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties