Gestalkte advocaat uit Heerlen opgelucht over verlenging voorarrest

foto: iStock
Gepubliceerd op 12/06/2023 om 12:36
Laatst bewerkt op 12/06/2023 om 12:38

De man (32) die verdacht wordt van het vier maanden lang stalken van een advocaat uit Heerlen, moet veertien dagen langer in de cel blijven. De gestalkte raadsman is opgelucht over dit besluit van de rechter-commissaris, zo laat hij desgevraagd weten aan ZO-NWS.

De stalking vond plaats van februari tot begin juni dit jaar. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op 5 juni opgepakt. Hij zit nu achter slot en grendel op verdenking van belaging. Hij is de ex-partner van een vrouw die door de advocaat wordt bijgestaan in meerdere procedures.

Het stalken begon met 's morgens bellen, vaak wel tien keer achter elkaar. Daarna breidde dit zich uit met tientallen appjes op dreigende toon, mails, videobellen en berichten met daarin video's. Voor de betreffende Heerlense advocaat was de maat vol toen hij een foto kreeg van de verdachte waarop een vrouw met een kind stond met de tekst 'als dit jouw kind is, dan weet je wat er met haar gaat gebeuren'.

De advocaat nam na het ontvangen van dit bericht meteen contact op met een officier van justitie en deed nog diezelfde dag aangifte van de langdurige stalking. In het onderzoek naar de stalking is door politie en justitie veel moeite gedaan om de gezochte verdachte te traceren. Onder andere zijn telefoon werd afgetapt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties