Gesprekken over zorgboerderij willen niet vlotten

Laatst bewerkt op 24/11/2020 om 12:23

De communicatie tussen de initiatiefnemer van de zorgboerderij aan de rand van Schinveld en de gemeente Beekdaelen blijft stroef verlopen.

De gemeente weigerde eerder een vergunning af te geven voor de plannen van René van Leeuwen. Echter tijdens de raadsvergadering van september vond de gemeenteraad dat verantwoordelijk wethouder Jan Hermans toch nog een keer in gesprek moest gaan met de Geleense ondernemer.

Die laat echter weten dat hij geen zin meer heeft in informele gesprekken. Volgens De Limburger gaat van Leeuwen bezwaar maken tegen het weigeren van de vergunning.

Van Leeuwen wil op zijn grondstuk op de grens van Schinveld een zorgboerderij en een bed en breakfast maken. De gemeente Onderbanken gaf al mondeling groen licht voor het plan. Echter de gemeente Beekdaelen vond het gebouw te groot voor de locatie in het buitengebied.

De gemeenteraad is niet tegen de ontwikkeling van de zorgboerderij, wel moet de bebouwing worden aangepast. Daarover zou de wethouder met de initiatiefnemer moeten gaan praten. Daar waar de wethouder kiest voor een informeel gesprek gaat de man uit Geleen enkel voor een formeel gesprek.