Gesprekken over grensoverschrijdende aanpak ondermijning in Parkstad

foto © ZO-NWS | Instagram politie Kerkrade
Gepubliceerd op 14/12/2022 om 15:56
Laatst bewerkt op 14/12/2022 om 16:06

Verschillende gemeenten in Parkstad, waaronder Brunssum, hebben een plan voor grensoverschrijdende samenwerking om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. De gesprekken hierover lopen. Dat zegt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, tegen ZO-NWS. 

“Eerder was het zo dat bijvoorbeeld een louche autohandelaar in gemeente A werd aangepakt en vrolijk verder ging in buurgemeente B. Nu willen we dat waterbed-effect door een gezamenlijke aanpak proberen te voorkomen, legt Van der Wijst verder uit aan deze omroep over de het plan. 

De recent gepubliceerde cijfers uit het onderzoek van RTL-Nieuws in de Onderwereldkaart 2022, waaruit blijkt dat de Parkstad-gemeenten Heerlen, Brunssum en Kerkrade het vaakst te maken hebben met ondermijnende criminaliteit, zijn een extra impuls voor de gezamenlijke aanpak die enkele maanden geleden startte. De drie gemeenten staan in de landelijke top 10.

“Dat er een Randstedelijk probleem is in deze regio qua ondermijning, dat is algemeen bekend. Wat ik wel wil opmerken is dat wij samen met de politie en Enexis als gemeente Brunssum bovenop de aanpak van bijvoorbeeld hennepteelt zitten. Doe je dat niét, dan komt daarover ook niks qua meldingen in de politiecijfers te staan en scoor je dus lager op de lijstjes die de grondslag liggen voor bijvoorbeeld de Onderwereldkaart”, aldus veiligheidsbaas Van der Wijst van de gemeente Brunssum. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties