Geschorste tenniscoach: "Ik heb geen spelers en wedstrijden omgekocht"

Gepubliceerd op 27/07/2022 om 17:56
Laatst bewerkt op 27/07/2022 om 20:20

The International Tennis Integrity Agency maakte woensdag bekend dat de Brunssumse tenniscoach Max Wenders voor twaalf jaar is geschorst vanwege matchfixing. ZO-NWS sprak uitgebreid met Wenders over zijn jarenlange schorsing. 

"Laat ik vooropstellen dat ik opgelucht ben dat dit nu naar buiten is gekomen, want daarover heb ik in de afgelopen tijd stress en onzekerheid gehad", legt Wenders uit. "Die schorsing is namelijk al van kracht sinds eind april vorig jaar. Sinds dat moment mocht ik mijn werk als tenniscoach al niet meer uitvoeren."

"In het voorbije jaar zijn er echter mondelinge procedures geweest om tot een andere uitkomst te komen dan een schorsing tussen beide partijen, maar dat is dus niet gelukt. Het bericht dat ik me schuldig zou hebben gemaakt aan matchfixing vind ik een beetje misleidend, omdat ik regels heb overtreden maar géén spelers en wedstrijden heb omgekocht", vervolgt Wenders zijn relaas. 

"Dat beeld is nu ontstaan, daar zit ik het meeste mee. Welke regels ik heb overtreden, daar kan ik inhoudelijk nog niks over zeggen omdat wij in hoger beroep zullen gaan bij het CAS. Dan zou ik mijn eigen zaak kunnen schaden namelijk. Wat ik wél kan zeggen is dat ik regels heb overtreden, omdat je soms in situaties terecht kunt komen waardoor je geen andere keuze hebt", legt de geschorste Brunssumer verder uit. 

"Of er sprake was van intimidaties vanuit een bepaalde wereld? Zou kunnen... Nogmaals: daar mag én kan ik op dit moment verder niks over zeggen. Is dit leuk allemaal: nee. Maar ik ben, zeker voorlopig, niet van plan om iets in de tenniswereld nog te gaan doen. Ik bereid samen met mijn advocaat het hoger beroep verder voor." 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties