Gepakte ambtenaar Brunssum had geheim contact met verdachte grote drugszaak Parkstad

foto © ZO-NWS | Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 22/01/2022 om 08:27
Laatst bewerkt op 22/01/2022 om 08:36

De gepakte ambtenaar E. S. (23) van de gemeente Brunssum, verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie, had geheim contact met een verdachte in een lopend onderzoek naar grootschalige drugshandel vanuit Parkstad. Het duo verstuurde berichten via de criminele chatdienst SKY ECC. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt.

Uit de gekraakte berichten is gebleken dat de verdachte vrouw via de in criminele kringen populaire berichtendienst SKY ECC chats zou hebben verstuurd naar de oorspronkelijk uit Kroatië afkomstige Limburger Mario K. In de chats werd onder andere gesproken over het wegleggen van geld. De opsporingsdiensten denken dat die berichten betrekking hadden op drugshandel. 

Cryptotelefoon
Verdachte ambtenaar E. S., die werkzaam was op de afdeling Burgerzaken van het Brunssumse stadhuis, gebruikte een eigen cryptotelefoon. Mario K. is verdachte in een drugszaak waarin op 12 augustus vorig jaar zwaarbewapende politieagenten binnenvielen in bedrijfsloodsen aan de Reeweg in Landgraaf. Dit was in verband met een groot onderzoek van de Regionale Recherche naar een bende die zich bezighield met grootschalige drugshandel vanuit Parkstad. 

Partij drugs
In één van die loodsen in Landgraaf werd een grote partij harddrugs gevonden. Daarnaast viel de politie op diezelfde 12e augustus ook binnen in panden in Brunssum en Oirsbeek. Eén van de gepakte verdachten was toen de bovengenoemde Mario K. Op maandag 22 november vorig jaar werd de Brunssumse gemeenteambtenaar E. S. aangehouden door de Rijksrecherche. Inmiddels is de vrouw weer op vrije voeten. 

Doorzoeking
Zij wordt wel nog altijd verdacht van schending van het ambtsgeheim. S. is overigens niet meer werkzaam bij de gemeente. Zij is officieel per 1 december vorig jaar vertrokken in Brunssum. In verband met het onderzoek tegen de vrouw werd op de dag van haar arrestatie een woning in het Duitse plaatsje Süsterseel, vlak over de grens bij Jabeek, doorzocht. De vrouw stond op dit adres ingeschreven. 

De advocaat van E. S. was niet bereikbaar voor commentaar.
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties