Gepakte ambtenaar Brunssum gebruikte eigen cryptotelefoon voor lekken geheime informatie

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/01/2022 om 10:59
Laatst bewerkt op 20/01/2022 om 13:15

De van het lekken van vertrouwelijke gegevens aan derden verdachte ambtenaar E. S. van de gemeente Brunssum had zelf een cryptotelefoon in haar bezit. Hiermee verstuurde zij chats via de gekraakte criminele berichtendienst SKY ECC waardoor zij werd ontmaskerd. Dat bevestigt woordvoerster Renate Peters van justitie in Limburg donderdag tegenover ZO-NWS. 

Uit die gekraakte berichten bleek volgens justitie dat S., op dat moment werkzaam op de afdeling Burgerzaken van het Brunssumse stadhuis, zich op het verkeerde pad begaf door vertrouwelijke informatie door te spelen. "Via SKY ECC kwam een en ander aan het licht en verdachte had zelf een cryptotelefoon", aldus justitiewoordvoerster Renate Peters. Op 22 november vorig jaar werd zij aangehouden door de Rijksrecherche, inmiddels is de vrouw weer op vrije voeten. Zij wordt wel nog altijd verdacht van schending van het ambtsgeheim. 

De 23-jarige E. S. is overigens niet meer werkzaam bij de gemeente. Zij is officieel per 1 december vorig jaar vertrokken in Brunssum. In verband met het onderzoek tegen de vrouw werd op maandag 22 november een woning in het Duitse plaatsje Süsterseel, vlak over de grens bij Jabeek, doorzocht. De vrouw staat op dit adres ingeschreven. 

De advocaat van E. S. was niet bereikbaar voor commentaar op de nieuwe feiten uit het onderzoek van de Rijksrecherche naar haar cliënte.  

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties