Gemeentesecretaris Simpelveld legt werkzaamheden neer om extern onderzoek

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 6/07/2022 om 09:05
Laatst bewerkt op 6/07/2022 om 09:14

Gemeentesecretaris Marion Liu van Simpelveld heeft haar werkzaamheden neergelegd. Dit omdat er een onafhankelijk, extern onderzoek komt naar de sfeer en werksituatie van ambtenaren bij de gemeente.

Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten. Het onderzoek moet de ervaren (sociale) veiligheid van de ambtenaren in hun werkomgeving in kaart brengen. Hierover zijn meerdere klachten binnengekomen. Deze waren onder andere gericht aan het adres van de bovengenoemde gemeentesecretaris.  

“Op basis van diverse signalen vindt het college het noodzakelijk om hiernaar een onderzoek te verrichten alvorens hieraan conclusies te verbinden”, laat waarnemend burgemeester Dion Schneider weten. De stap van het gemeentebestuur is opmerkelijk omdat zo’n twee weken geleden in een raadsinformatiebrief nog werd ontkend dat er wat mis is met de werksfeer binnen de gemeente.

“Maar begin deze week kregen wij via externe bronnen toch een ander beeld, onder meer via de vertrouwenspersoon. Dat was voor ons doorslaggevend om alsnog een objectief onderzoek te laten instellen”, aldus Schneider.

Donderdag is er een vergadering van de gemeenteraad van Simpelveld.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties