Gemeenteraadslid doet aangifte van bedreiging

Gepubliceerd op 24/11/2021 om 11:37
Laatst bewerkt op 24/11/2021 om 13:03

Raadslid Jos Piefer van de gemeente Kerkrade heeft aangifte van bedreiging gedaan bij de politie. Een man zou hem in zijn woonplaats van de weg hebben proberen te rijden. Dat blijkt uit de desbetreffende aangifte, in bezit van ZO-NWS. Piefer spreekt in een reactie over “een aanslag op een raadslid”. 

De hevig geschrokken Piefer (SP) geeft in de aangifte, die hij nu via deze zender voor het eerst naar buiten brengt, aan dat een persoon hem op 11 augustus op de Beukenbosweg van de weg heeft proberen te rijden. “Gekomen nabij de brug op de Beukenbosweg zag ik in de spiegels van mijn auto dat een zwart-kleurige Peugeot mij met hoge snelheid, ik schat ongeveer 85 kilometer per uur, naderde en bijna tot op de bumper van mijn auto reed”, heeft Piefer tegenover de politie verklaard. 

Hij zegt in de aangifte verder: “Deze haalde mij vervolgens in, direct weer kort voor mijn auto, en reed naar rechts. Op het moment dat de bestuurder van deze zwarte Peugeot voor mij reed, ging hij direct in de remmen. Mogelijk ook omdat wij de ter plaatse de rotonde St. Pieterstraat-Beukenbosweg naderden.”

“Mijn snelheid op dat moment was niet zo hoog waardoor ik door krachtig te remmen een aanrijding met de zwarte Peugeot kon voorkomen. Ik reed met een snelheid van ongeveer 56 kilometer per uur.”

Jos Piefer wist hierna weg te komen en reed direct naar huis, zo heeft hij verder verklaard tegenover de politie. Het Kerkraadse raadslid (48) zegt in de aangifte: “ik ben danig onder de indruk/geschrokken van deze manoeuvre. (…) Ik had het gevoel dat hij mij van de weg af wilde rijden.”

Volgens Piefer heeft hij een sterk vermoeden dat een en ander te maken heeft met een hoogoplopend burenconflict waarbij zijn ouders ongewild betrokken zijn geraakt. “Er is een aanslag, want zo noem ik het toch, op mij gepleegd nadat ik bij mijn ouders op bezoek was geweest”, legt het gemeenteraadslid desgevraagd verder aan ZO-NWS uit. 

“Ik heb, omdat ik raadslid ben, de burgemeester van deze aangifte en wat mij overkomen is, op de hoogte gesteld.” Een en ander blijkt uit wederzijds verstuurde berichten, in bezit van deze omroep. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties