VIDEO: Gemeenten vlaggen voor Orange the World

foto © ZO-NWS | Kris Németh
Gepubliceerd op 25/11/2021 om 16:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De komende twee weken wappert de campagnevlag van Orange the World op veel gemeentehuizen. Wethouder Leefbaarheid John Essers van Beekdalen hees de vlag om 9 uur vanochtend in top bij het gemeentehuis in Nuth.

De vlag laat een oranje hand zien en de tekst "Stop geweld tegen vrouwen". Hiermee steunt Beekdaelen voor het eerst de wereldwijde campagne van de VN tegen Geweld tegen Vrouwen: Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonsopgang in een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje.

Elk jaar zijn wereldwijd 243 miljoen vrouwen het slachtoffer van geweld. Ook in Nederland krijgt 45 procent van de meisjes of vrouwen in hun leven met geweld te maken.
Daarbij gaat het om huiselijk geweld, maar ook om straatintimidatie, stalking, cybergeweld, of seksuele intimidatie op werk of op school.

De Orange the World-campagne wil het taboe rondom geweld tegen vrouwen doorbreken, en het voor slachtoffers gemakkelijker maken om geweld te melden.

De oranje campagne begint op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en eindigt  op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Ook het Lindeplein in Brunssum kleurt ruim twee weken oranje om zo de internationale campagne te steunen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties