Gemeentebestuur Brunssum bezoekt Navo hoofdkwartier JFC

Gepubliceerd op 20/02/2024 om 19:06
Laatst bewerkt op 21/02/2024 om 13:46

Burgemeester en wethouders van Brunssum hebben dinsdag een werkbezoek gebracht aan het NAVO-hoofdkwartier JFC. Daar kregen ze van de Italiaanse viersterrengeneraal Guglielmo Luigi Miglietta tekst en uitleg over het hoofdkwartier.

Ook een bezoek aan het JOC, het operationele hart van het NAVO-hoofdkwartier, maakte deel uit van het werkbezoek. 

Er werd uitleg gegeven over de rol, taken en verantwoordelijkheden van het hoofdkwartier, zoals het handhaven van de vrede in ons deel van Europa, maar ook de rest van centraal en Noord-oost Europa. Het belang van dit hoofdkwartier binnen de NAVO is door de oorlog in Oekraïne het afgelopen jaar enorm toegenomen.

foto: JFC

Het Brunssumse NAVO-hoofdkwartier is een van de belangrijkste militaire hoofdkwartieren binnen de NAVO. Opmerkelijk is dat dit het enige hoofdkwartier is dat onder leiding staat van een Europese viersterrengeneraal. Dit hoofdkwartier is onder andere verantwoordelijk voor de NAVO-oostflank van Estland tot en met Hongarije.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties