Gemeente ziet af van veiligheidscentrum in oude politiebureau

foto: Google streetview
Gepubliceerd op 5/04/2024 om 09:40
Laatst bewerkt op 5/04/2024 om 09:46

Er komt toch geen veiligheidscentrum in het voormalige politiebureau aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek. De gemeente Heerlen kijkt uit naar een andere locatie omdat verbouwing te duur wordt en te lang gaat duren.

In het veiligheidscentrum worden instanties zoals de politie, het Zorg- en Veiligheidshuis, het OM en gemeentelijke handhavers in één gebouw gevestigd. Door verschillende organisaties in één gebouw samen te brengen hoopt de gemeente dat de samenwerking tussen de instanties soepeler verloopt. Ook moet het voor burgers gemakkelijker worden om binnen te lopen met vragen of problemen.

Het veiligheidscentrum hoort bij het Programma Heerlen-Noord, een langdurig project om de sociale en economische achterstand in de noordelijke wijken van Heerlen aan te pakken.

De gemeente wilde het oude politiebureau kopen voor een bedrag van 2,2 miljoen euro. De politie moet nu op zoek naar een andere koper voor het pand.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties