Gemeente wil huurcontracten pandeigenaar na vondst 13 Letlanders

Gepubliceerd op 28/04/2021 om 14:55
Laatst bewerkt op 28/04/2021 om 15:32

De gemeente Brunssum wil van de eigenaar van twee panden in de wijk Langeberg, waar afgelopen zondag dertien personen uit Letland door de vreemdelingenpolitie werden aangetroffen, huurovereenkomsten zien. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

De dertien personen met de Letse nationaliteit konden afgelopen zondag eenieder een werkgeversverklaring overleggen. Bekeken wordt nu door de verantwoordelijke instanties onder andere of deze echt zijn. De twee panden, waar de Letten in wonen, worden op korte termijn nog gecontroleerd of deze brandveilig zijn. 

De vreemdelingenpolitie kwam het groepje mensen min of meer toevallig op het spoor toen ze zondag op de Brunssumse Rumpenerstraat een voertuig met een kentekenplaat uit Letland volgde. De auto leidde de agenten naar een adres in de wijk Langeberg waar nog meer auto's met kentekens uit Letland stonden.

In twee naast elkaar gelegen woningen werden in totaal 13 personen met de Letse nationaliteit aangetroffen. Ze waren voorzien van eigen woonverblijven en verklaarden te werken bij het distributiecentrum van Action in Echt.

Tags

Advertenties