Gemeente ontvangt certificaat voor fietsvriendelijk bedrijf

foto: Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 1/12/2023 om 09:26
Laatst bewerkt op 1/12/2023 om 09:34

De Gemeente Heerlen heeft het certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf ZILVER ontvangen. Het certificaat is uitgereikt door de Fietsersbond en mobiliteitsplatform Zuid-Limburg Bereikbaar.

De gemeente kreeg het certificaat omdat het zich inzet om medewerkers te bewegen hun fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Zo heeft de gemeente een speciale fietsregeling met een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Ze mogen fietsen door Parkstad met een dienstfiets tijdens werktijd en kunnen gebruikmaken van een belastingvriendelijke reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Ook is er een ruime en veilige fietsenstalling aanwezig. Daar zijn kleedruimtes, lockers, douches en een drooghok waar natgeregende fietskleding kan drogen.  

Wethouder Marco Peters van Mobiliteit nam het certificaat in ontvangst. "We willen dat fietsen het nieuwe normaal wordt voor onze medewerkers. Daar zetten we flink op in. Dit certificaat moedigt ons aan om deze lijn door te zetten", laat de wethouder trots weten. Peters hoopt uiteindelijk het gouden certificaat te behalen.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties