Gemeente Landgraaf buigt zich over mogelijke komst 150 asielzoekers

foto © ZO-NWS | Sven Berends
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 22/11/2022 om 09:40
Laatst bewerkt op 22/11/2022 om 09:47

De gemeente Landgraaf buigt zich over de mogelijke opvang van 150 asielzoekers op het terrein van Megaland. Dinsdag 29 november wordt er een extra werkconferentie georganiseerd om de zaak te bespreken. 

Het zou gaan om een opvang van maximaal drie maanden in de periode van januari tot april. De vluchtelingen die er opgevangen worden moeten volgens de gemeente bestaan uit een combinatie van gezinnen en alleenstaanden. 

Of de opvang er daadwerkelijk gaat komen staat nog niet vast. De conferentie is bedoeld om het draagvlak binnen de gemeenteraad te inventariseren. 

Als de gemeente besluit door te gaan met het plan is een verlenging van de noodopvang uitgesloten. Midden april start Megaland met de voorbereidingen voor het nieuwe evenementenseizoen. Daarvoor moet ruimte op het terrein zijn. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties