Gemeente koopt zalencentrum Brandpoort

foto: Streetview
Gepubliceerd op 31/08/2023 om 15:20
Laatst bewerkt op 31/08/2023 om 17:28

De gemeenten Landgraaf heeft in Nieuwenhagen zalencentrum Brandpoort gekocht. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

In de brief staat dat de gemeente het zalencentrum aan de Hoogstraat heeft gekocht voor zeven ton. Van dit bedrag is 100.000 euro voor de grond en het overige geld is voor het gebouw en de bedrijfsinventaris. 

Door de aankoop blijft het gebouw beschikbaar voor de verenigingen en kan het ook een alternatieve huisvesting zijn voor de huidige gebruikers van 'het Streeperkruis' mocht de huidige eigenaar van het gemeenschapshuis in Schaesberg het pand verkopen. Tot die tijd blijft de uitbater actief in het Streeperkruis. Er zijn meermaals plannen ingediend om op die locatie een appartementencomplex te realiseren. 

De huidige eigenaar en uitbater van de Brandpoort had onlangs aangegeven te willen stoppen en het gebouw te verkopen. De definitieve overdracht zal op 1 januari 2024 plaatsvinden. De gemeente gaat nu aan de slag met het uitwerken van de exploitatie en het beheer van het complex. Hierbij worden ook de huidige gebruikers betrokken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties