Gemeente Kerkrade: 'Genoeg handtekeningen voor tweede aanvraag Martin Buber School'

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/09/2022 om 13:23
Laatst bewerkt op 21/09/2022 om 13:48

De gemeente Kerkrade heeft genoeg ouderverklaringen om een tweede aanvraag in te dienen om middelbare school Het Martin Buber te starten. Inmiddels staat de teller op 643 ouderverklaringen. 

Sinds het verdwijnen van een aantal middelbare scholen in Kerkrade zijn leerlingen aangewezen op scholen in de omgeving zoals het Eijkenhagencollege in Landgraaf en het Bernardinuscollege en Grotius in Heerlen. 

Het Martin Buber moet ervoor zorgen dat kinderen uit Kerkrade weer dichter bij naar school kunnen. 

De school moet onderwijs bieden op mavo, havo en vwo-niveau en gaat net iets anders zijn dan normale scholen. Zo krijgen scholieren niet alleen op een centrale locatie les maar ook op plekken als het Rolduc, het Flexitorium of dierentuin GaiaZoo. Ook krijgen leerlingen geen huiswerk en worden ze ingedeeld in klassen gebaseerd op niveau in plaats van jaarklassen. 

De gemeente heeft al eerder een aanvraag ingediend. Die werd door de minister afgewezen omdat de plannen niet duidelijk genoeg zouden zijn op één van de zes 'deugdelijkseisen'. De gemeente is daartegen in bezwaar gegaan. 

Begin oktober verwacht de gemeente duidelijkheid over de bezwaarprocedure. Als het bezwaar gegrond wordt verklaard kan de gemeente de plannen voor de school verder uit gaan werken. Als het bezwaar ongegrond blijkt, kan er met de tweede aanvraag direct vaart gemaakt worden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties