Gemeente Heerlen zoekt nabestaanden van Hoensbroekse graven

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/11/2022 om 09:59
Laatst bewerkt op 15/11/2022 om 16:15

De gemeente Heerlen wil in contact komen met nabestaanden van de graven op de oude Hoensbroekse begraafplaatsen Mariarade, Nieuw-Lotbroek en St. Jan. 

De begraafplaatsten behoorden vroeger tot de parochie. Die zijn jaren geleden overgenomen door de gemeente om de zorg en het onderhoud van de graven te garanderen. Bij die overname zijn geen gegevens van nabestaande bij de gemeente terecht gekomen. Waar dat precies aan lag, is onduidelijk. 

De gemeente heeft in 2016 al een oproep gedaan. Daarbij hadden een aantal personen zich gemeld. Omdat Graven en grafmonumenten gevoelig zijn en een emotionele waarde hebben wil de gemeente het zekere voor het onzekere nemen door opnieuw een oproep te doen. 

De gemeente roept nabestaanden of rechthebbenden van één of meerdere graven op contact op te nemen. De gemeente vraagt dan naar de naam van de nabestaande, de namen van de overledenen en de contactpersoon. De gemeente zal daarna afspraken maken over het onderhoud van de graven. 

Nabestaanden kunnen contact opnemen via (045) 560 50 40. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties