Gemeente Heerlen zet verwarming graadje lager

foto: iStock
Gepubliceerd op 28/10/2022 om 09:46
Laatst bewerkt op 28/10/2022 om 10:27

De Gemeente Heerlen gaat de verwarming in de gemeentelijke gebouwen een graadje lager zetten. Vanwege de energiecrisis wordt ook meer verlichting uitgedaan, zoals bij de Pancratiuskerk en SCHUNCK.

De gemeente doet dat om het goede voorbeeld te geven en uit solidariteit met huishoudens die met steeds hogere energierekeningen te maken krijgen. Daarom gaat in de gemeentelijke gebouwen de binnentemperatuur naar 19 graden. 

Volgens vastgoed-wethouder Casper Gelderblom gaat de gemeente Heerlen nog een stap verder met energiebesparende maatregelen. Zo gaat vanaf november een groot gedeelte van het voormalige stadskantoor aan de Putgraaf dicht. "Hiermee besparen we in vijf maanden tijd 30.000 kuub gas, gelijk aan 30 procent van het verbruik op die locatie", zegt Gelderblom.

Naast deze korte termijn campagne, werkt de gemeente Heerlen ook aan structurele verduurzaming van haar vastgoed de komende jaren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties