Gemeente Heerlen: nog 5 ton beschikbaar voor starters woningmarkt

Heerlen van boven
Foto: Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 3/04/2024 om 10:19
Laatst bewerkt op 3/04/2024 om 17:05

Om het voor starters gemakkelijker te maken, heeft in 2021 de gemeente Heerlen de starterslening geïntroduceerd. Voor deze starters is er momenteel nog 500.000 euro beschikbaar.

De starterslening is een aanvullende lening bovenop een hypotheek die door de bank wordt verstrekt.

De maximale aankoopsom van deze lening is verhoogd naar 280.000 euro. Hierdoor kunnen meer starters op de Heerlense woningmarkt profiteren van de starterslening. “We hebben de ambitie om in Heerlen te groeien. Dan is het belangrijk om de stad aantrekkelijk te maken voor bewoners en in dit geval starters op deze woningmarkt", zegt wethouder Casper Gelderblom.

"Voor deze doelgroep biedt de starterslening een uitstekende kans om in Heerlen hun droomwoning te vinden. Met deze 500.000 euro kunnen we een financiële ondersteuning geven en bieden we hulp om hun eerste woning te kunnen realiseren. Hierdoor dragen we ook bij aan de Heerlense groeiambitie”, aldus Gelderblom.

Een starterslening is daarnaast een bijzondere lening met een aantal voordelen. Je betaalt de eerste drie jaar geen aflossing en de lening heeft een looptijd van dertig jaar, waarbij je de eerste vijftien jaar een vaste rente betaalt.

De starterslening bedraagt maximaal 56.000 euro en wordt verstrekt door de SVN (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Een beroep doen op deze lening kan pas na goedkeuring van de gemeente Heerlen. Als het budget op is, kunnen starters geen lening meer aanvragen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties