Gemeente Heerlen denkt aan vervolg preventief fouilleren

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/12/2023 om 16:41
Laatst bewerkt op 17/12/2023 om 17:26

Preventief fouilleren in het centrum van Heerlen is een succes. Begin komend jaar zal burgemeester Roel Wever gaan besluiten of de proef een vervolg krijgt.

Toenemend wapenbezit was de reden voor de huidige pilot die tot 1 februari komend jaar doorloopt. In oktober en november zijn volgens De Limburger bij negen acties 350 mensen preventief gefouilleerd en 126 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden acht wapens gevonden. Dit waren vijf messen, een gasalarmpistool, een boksbeugel en pepperspray.

Er werden mensen gefouilleerd bij het busstation, de Gasthuisstraat, het Spoorplein, de Promenade, Bongerd en het Van Grunsvenplein. De acties vonden plaats tijdens de najaarskermis, Aod óp Nuij en uitgaansavonden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties