Gemeente en politie Heerlen starten stickeractie tegen bankhelpdeskfraude

Foto © ZO-NWS | Politie Heerlen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/06/2022 om 10:16
Laatst bewerkt op 28/06/2022 om 10:40

De gemeente Heerlen en politie zijn een stickeractie gestart. In de vorm van delfts blauwe tegeltjes waarschuwen de stickers tegen het afgeven van pinpasjes en bankinformatie aan oplichters. 

De actie komt nadat het aantal aangiften tegen bankhelpdeskfraude in een jaar verdriedubbeld is. Bij dit soort criminaliteit doen oplichters zich voor als medewerker van een bijvoorbeeld een bank. Ze zetten mensen onder druk om hun pinpas, pincode of andere gegevens af te staan. 

Vooral vijftigplussers zijn hier het slachtoffer van.

Vanaf dinsdag 28 juni zijn de stickers met teksten als 'bankmedewerker aan de deur? Pas op dan is het een fraudeur!' erop gratis te verkrijgen bij de politie (Stationsstraat 13E) of bij het gemeentehuis van Heerlen (Geleenstraat 25). 

De politie roept slachtoffers op om altijd aangifte te doen na bankhelpdeskfraude. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties