Gemeente Brunssum ziet 'waterbedeffect' in praktijken drugsproductie

Foto: gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 1/04/2022 om 10:08
Laatst bewerkt op 1/04/2022 om 12:45

De gemeente Brunssum heeft sterke aanwijzingen dat de onderwereld die zich met de productie van verdovende middelen bezighoudt, de laatste tijd is verschoven van Haefland naar panden op het industrieterrein aan de Boschstraat. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Directe aanleiding hiervoor is de vondst onlangs van een ondergrondse hennepplantage bij een autobedrijf aan de Boschstraat. Daar werden tijdens een inval honderden wietplanten aangetroffen. Bronnen binnen het Brunssumse stadhuis spreken over een "waterbedeffect". 

"Omdat wij eerst flink gecontroleerd hebben bij panden op Haefland, is er volgens ons sprake van een verschuiving van de illegale praktijken qua drugsproductie. Eerst vonden deze meer op Haefland plaats en nu zien wij dat hier meer sprake is op het industrieterrein aan de Boschstraat." 

Het bovengenoemde autobedrijf aan de Boschstraat in Brunssum met de ingenieus verborgen hennepplantage moet van burgemeester Wilma van der Rijt zes maanden op slot.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties