Gemeente Brunssum wil autobedrijf na megavondst amfetamine voor één jaar sluiten

Foto: iStock
Gepubliceerd op 26/10/2022 om 09:06
Laatst bewerkt op 26/10/2022 om 09:15

De gemeente Brunssum wil een autobedrijf aan de Hoogeboschweg, waar onlangs dik 100 kilo amfetamine werd gevonden, voor één jaar gaan sluiten. Dat bevestigen bronnen binnen het stadhuis tegenover ZO-NWS.

De verborgen verdovende middelen werden in een loods gevonden door de Landelijke Recherche en de FIOD. "Het voornemen van de gemeente Brunssum is om dit pand na de vondst van de harddrugs voor één jaar te sluiten. We wachten nog even de eindrapportage hierover af." 

Het desbetreffende autobedrijf ligt in een nieuwbouwgedeelte van de Brunssumse wijk Bouwberg. De aangetroffen amfetamine had een waarde van 646.000 euro. In vier woningen in Rotterdam, Ridderkerk, Maassluis en een bedrijfspand in Rotterdam vonden ook invallen plaats. 

Drie mannen van 30, 33 en 34 uit Ridderkerk, Heerlen en Rotterdam zijn vervolgens aangehouden. Het drietal wordt verdacht van overtredingen van de opiumwet, het misbruik maken van chemicaliën en valsheid in geschrifte.

 Tijdens de invallen werd er beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, contant geld, luxe horloges en cryptotelefoons. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties