Gemeente Brunssum sluit aan bij Steenbreek

Gepubliceerd op 17/02/2023 om 15:51
Laatst bewerkt op 17/02/2023 om 16:12

De gemeente Brunssum is sinds dit jaar aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen maken zij zich sterk voor meer groen in de openbare ruimte, maar ook in privétuinen. Het doel is mensen bewust te maken van de positieve gevolgen van vergroening van Brunssum.

"Denk hierbij aan maatregelen die helpen om veranderingen in het klimaat op te vangen, zoals de extreme regenbuien van twee jaar geleden, maar ook aan het herstel van de leefomgeving van verschillende planten en dieren. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen", laat de gemeente Brunssum weten. 

De gemeente gaat zelf aan de slag, maar tegelijkertijd wordt de hulp van alle inwoners gevraagd. Zo’n 40% van de stedelijke oppervlakte is namelijk in bezit van particulieren. “We gaan goed van start” zegt wethouder Merle van Leusden-Brüning. “Samen met NMF en IVN Limburg doen we de aftrap. We maken gebruik van Plan Boom en voegen daar zelf nog een financiële bijdrage aan toe zodat we dertig mooie bomen kunnen weggeven aan inwoners van Brunssum."

De aanvragers kunnen kiezen uit drie soorten bomen van zo’n 2,5 tot 3 meter hoog en een stamdoorsnede van 10 cm tot 12 cm. De inschrijving start op zaterdag 27 februari om 12.00 uur. De eerste 30 aanmelders zijn de gelukkigen!”

Een boom aanvragen kan via de website van IVN/Plan Boom: 

https://www.ivn.nl/provincies/limburg/uitdeelactie-bomen-brunssum/.

De eerste 30 aanvragers kunnen hun boom op zaterdag 4 maart tussen 10.00 – 12.00 uur ophalen in het Clemensdomein, Groeneweg 2-4 in Brunssum. Wie geen eigen vervoer heeft kan de boom ook laten bezorgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties