Gemeente bespreekt mogelijk promotiefeest Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 16/04/2024 om 09:43
Laatst bewerkt op 16/04/2024 om 12:03

De gemeente Kerkrade is met Roda JC, de politie en andere hulpdiensten  gesprekken gestart over de organisatie van een feest rond de eventuele promotie van de profclub. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerster tegenover ZO-NWS.

De gemeente houdt rekening met de kans dat Roda JC promoveert naar de Eredivisie. Hiervoor zijn we met de planvorming gestart in samenwerking met Roda JC en de hulpdiensten”, legt Chantal Wassen uit namens de gemeente Kerkrade. “De gesprekken zijn gericht op een goede voorbereiding en een veilig verloop van het evenement.”

Roda JC is op dit moment nog volop verwikkeld in de strijd om directe promotie vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. De Kerkradenaren, die op dit moment tweede staan op de ranglijst, spelen op 10 mei tegen grote concurrent FC Groningen de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Als de ploeg van trainer Bas Sibum dan niet als eerste of tweede op de ranglijst is geëindigd in de eindrangschikking, volgen nog de play-offs waarin promotie naar het hoogste voetbalniveau ook veiliggesteld kan worden.

Roda promoveerde in 2015 voor het laatst naar de Eredivisie. Dit werd met duizenden fans gevierd op de Markt in Kerkrade. Enkele seizoenen later degradeerde Roda naar het tweede niveau waar het nu nog altijd actief is.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties