'Gemeente Beekdaelen moet met Covid-herstelplan komen'

foto © ZO-NWS | iStock
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 25/01/2022 om 14:19
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De Vernieuwingsgroep Beekdaelen vraagt in een motie aan het college om met een Covid-19 herstelplan voor de langere termijn te komen.

De strenge coronamaatregelen hebben een enorme impact op de economie, maar ook op het sociale leven in de gemeente, stelt VG. 'De gevolgen van de coronacrisis voor de inwoners moeten in kaart gebracht en aangepakt worden'. De Vernieuwingsgroep wijst op problemen als": de ontstane leer- en taalachterstanden, stagnatie begeleiding naar werk, overbelasting mantelzorgers, bestaanszekerheid en toekomstperspectief,  toename psycho-sociale problematiek, tekort aan vrijwilligers, perspectief verenigingen en de positie van jongeren.

De partij wil dat het gemeentebestuur met beleid komt zodat inwoners, ondernemers en organisaties de problemen samen kunnen aanpakken. Op basis van het herstelplan kan het gemeentebestuur met maatregelen en voorstellen komen in de voorjaarsnota 2022. De gemeente kan sociaal sterker uit de crisis komen als de gemeente durft te investeren en innoveren, stelt de Vernieuwingsgroep

De motie wordt tijdens de raadsvergadering van 1 februari ingediend.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties