Gemeente Beekdaelen kan voorzieningsniveau niet in stand houden

Gepubliceerd op 29/03/2022 om 16:55
Laatst bewerkt op 29/03/2022 om 17:12

De gemeente Beekdaelen is niet in staat om de huisvesting van verenigingen in stand te houden. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad. 

De brief komt als reactie op een motie die de raad in november indiende, waarin het college werd opgeroepen om in gesprek te gaan met verenigingen in Schinveld om de accommodaties te behouden en te verduurzamen. 

Gemeenschapshuis Schinveld
De raad vroeg het college ook specifiek in gesprek te gaan met de eigenaar en exploitant van gemeenschapshuis Fa-Si-La in Schinveld. Uit onderzoek blijkt dat de komende 20 jaar een bedrag nodig is van ruim 4,5 ton voor groot onderhoud. De kosten om het gebouw vrijwel energieneutraal en gasloos te maken zijn daar nog niet bijgeteld. 

Breed probleem
Het voorbeeld van Fa-Si-La staat niet op zichzelf volgens het college. Er zijn veel locaties in Beekdaelen met dezelfde uitdagingen. Zo wordt er geld gestoken in de renovatie van het gemeenschapshuis in Hulsberg, de exploitatie van de BMV De Henkhof in Merkelbeek en de tennisaccommodatie in Schimmert. 

'De gemeente moet verder in gesprek met verenigingen en instellingen om accommodaties te behouden en te verduurzamen', schrijft het college in de conclusie van de brief. Maar de doelen die de raad zich gesteld heeft kunnen niet binnen de gestelde termijn worden behaald. Daarnaast zal er niet alleen naar verenigingen in Schinveld gekeken moeten worden, maar naar heel Beekdaelen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties