Geldboete voor Landgraafse buschauffeur na verkeersongeval

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 23/02/2024 om 07:17
Laatst bewerkt op 23/02/2024 om 14:40

De rechtbank in Maastricht heeft een man uit Landgraaf vrijgesproken van schuld voor het als buschauffeur veroorzaken van een ernstig ongeluk in Margraten, in juli 2022. Hierbij raakte een vrouw op een fiets zwaargewond. 

Wel kreeg hij een geldboete van 750 euro opgelegd vanwege overtreding van de Wegenverkeerswet, maar de schuld aan het veroorzaken van het zware verkeersongeval achtte de rechter niet strafbaar. De eis van justitie tegen de man was 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. 

De aanrijding tussen de touringcar, waarin dertig kinderen zaten, en de fietsster vond op 15 juli 2022 rond 15.00 uur op de N278 in Margraten plaats. De aangereden vrouw op de fiets raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties