Geen spoor meer van door straten rennend wild zwijn


Er is geen enkel spoor meer waargenomen van het wilde zwijn dat zaterdag door de straten van Brunssum rende. 

“Toezichthoudende jachtveldhouders, personen die het gezag hebben over het jachtgebied Brunssummerheide en omgeving, hebben laten weten dat er geen verdere activiteiten van het desbetreffende zwijn zijn waargenomen. Vermoedelijk heeft het dier zich teruggetrokken naar het bosgebied”, zegt een jager tegen ZO-NWS. 

Hoe het dier in de stad terecht is gekomen, blijft onduidelijk. “Een denkbaar scenario is dat het zwijn is opgeschrikt en zich heeft verlopen.” De jager wil mensen vooral adviseren om het dier niet op te zoeken en als een ontmoeting zich voordoet, het dier te ontwijken. “Indien het dier gewond is, is het over het algemeen agressiever naar mensen toe.”

Afgelopen weekend zorgde het dier voor hachelijke taferelen in de omgeving van de Heikop. Het zwijn wilde de hond van een koppel, dat daar wandelde, aanvallen. Het paar schrok zo erg dat de man zelfs onderuitging.

Op video werd vastgelegd hoe het dier zaterdag in paniek door de straten rende. Met een flinke snelheid ging het over stoepen en fietspaden van onder meer de Rembrandtstraat. Vervolgens werd de weg ingeslagen naar het Schutterspark waar het beest verdween.