Geen Sinterklaasintocht Brunssum, wel programma

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 9/11/2021 om 12:26
Laatst bewerkt op 9/11/2021 om 12:29

Menig Sinterklaasintocht wordt afgelast, maar in Brunssum is een afgeslankte vorm van het originele evenement bedacht dat door kan gaan.

Het Sinterklaasprogramma in het centrum van Brunssum staat op de rol voor zaterdag, mits er geen cruciale maatregelen worden aangekondigd.

De intocht die in betere tijden ongeveer 1500 mensen naar de Parelstad trok, organiseert ook dit jaar geen groots onthaal voor de goedheiligman. Daarnaast is er geen podium-programma. De organisatie vindt het, gezien de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, onverantwoord het evenement in de originele opzet te organiseren.

Toch heeft het Ondernemend Centrum Brunssum (OCB) ook naar mogelijkheden gekeken en gaan enkele activiteiten wel door. Vanaf 11.30 uur rijdt de Pietenpakjesauto kriskras door het centrum van Brunssum. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een fotoshoot. Verkleed als Piet kunnen de kids op het Victoriaplein op de foto met de Pietenpakjesauto. 

In de Kerkstraat kunnen kinderen door deel te nemen aan verschillende spellen hun Pietendiploma halen. In winkelcentrum de Parel kunnen de kinderen in het oude pand van Xenos terecht voor een meet en greet met Sinterklaas.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties