Geen hoger salaris voor directeur woningstichting

Gepubliceerd op 27/05/2022 om 09:28
Laatst bewerkt op 27/05/2022 om 09:44

De directeur van woningstichting Vanhier Wonen in Voerendaal moet genoegen nemen met een salaris tot aan de zogeheten Balkenende-norm. Dat heeft de Raad van State beslist.

Op grond van de Wet normering topinkomens mag de directeur maximaal 115.000 euro per jaar verdienen. De woningstichting wil de directeur het eerder afgesproken salaris van 140.000 euro geven.

De minister heeft dat verzoek om het salaris op te hogen in een eerder stadium afgewezen. Volgens haar is er geen sprake van uitzonderlijke feiten en omstandigheden die een afwijking van de regels rechtvaardigen. Ook vindt de minister dat de woningstichting en de directeur voldoende tijd gehad hebben om het salaris aan de nieuwe regels aan te passen.

De rechtbank Limburg oordeelde in mei vorig jaar dat de minister de wet te beperkt heeft uitgelegd en droeg de minister op om opnieuw op het verzoek te beslissen. De minister was het niet eens met die uitspraak van de rechtbank en stapte naar de Raad van State. Die stelde deze week de minister in het gelijk.

Lees hier de uitspraak van de Raad van State >>

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties