Gedenksteen voor Serge Heederik onthuld

foto © ZO-NWS | Gemeente Heerlen
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 25/05/2023 om 20:39
Laatst bewerkt op 26/05/2023 om 07:58

Serge Heederik, die in 1996 door zinloos geweld om het leven is gekomen, heeft donderdagmiddag een gedenksteen in Heerlen gekregen.

Exact 27 jaar na de dood van Heederik is een kunstwerk, gemaakt door Michel Huisman, geplaatst en onthuld naast de roltrappen op het Maankwartier. Heederik kwam om het leven door de gevolgen van een steekpartij in de spoortunnel.

Symboliek
De gedenksteen heeft een tweeledige betekenis. Zo is in de steen klimop verwerkt, waarvan de Latijnse naam Hedera is. Dat is een symbolieke verwijzing naar de achternaam: Heederik. Daarnaast is in het kunstwerk van mozaïeksteentjes een qr-code verwerkt, die doorverwijst naar het gruwelijke verhaal van Serge Heederik op 25 mei 1996.

De gedenksteen is ontworpen in een jaren 90-stijl, die verwijst naar de gevaarlijke zwarte periode van de gemeente Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties