Gedeeltelijk fietsverbod Saroleastraat Heerlen

Foto © ZO-NWS | Tom Janssen
Gepubliceerd op 9/05/2023 om 16:25
Laatst bewerkt op 9/05/2023 om 17:21

De gemeente Heerlen heeft vrij plotseling een gedeeltelijk fietsverbod afgekondigd voor de Saroleastraat in het centrum.

Het verbod geldt tussen 12.00 en 18.00 uur en op dinsdagen (marktdag) tussen 10.00 en 18.00 uur. Een aantal ondernemers uit de straat klaagt al geruime tijd over overlast van fietsers. Ook het winkelpubliek heeft regelmatig last van fietsers die vanaf de heuvel van het Maankwartier met een hoge snelheid de straat inrijden.

Aanvankelijk zag de gemeente niets in een fietsverbod omdat het moeilijk te handhaven zou zijn. Ook zou het leiden tot onduidelijkheid aangezien in aangrenzende straten, zoals de Dautzenbergstraat, ook gefietst mag worden. Het is onduidelijk waarom de gemeente nu van gedachten is veranderd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties