Gebiedsverbod voor jongere in Brunssum

foto: iStock
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 21/04/2022 om 17:00
Laatst bewerkt op 21/04/2022 om 17:02

De gemeente gaat een gebiedsverbod opleggen aan een jongere die de afgelopen periode voor overlast zorgde in het centrum van Brunssum.

In de afgelopen weken kwamen bij gemeente en politie klachten binnen over een groepje overlastgevende jongeren. De overlast betrof het met hoge snelheid rijden door het Promenadegebied en het beledigden en mishandelen van voorbijgangers. Ook werden passanten nat gespoten om daarmee confrontaties uit te lokken.

Naar aanleiding van een incident op woensdag 20 april stellen gemeente, politie en marechaussee nader onderzoek in. In tenminste één geval zal dit leiden tot het opleggen van een tijdelijk gebiedverbod voor het centrum van Brunssum, meldt een woordvoerder van de politie.

De komende periode zullen politie en handhavers van de gemeente de controles in het centrumgebied intensiveren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties