Gebied in Brunssummerheide afgezet vanwege gevaarlijk drijfzand

Bord om het gevaar van drijfzand aan te geven
Bron: Natuurmonumenten
Gepubliceerd op 27/03/2024 om 15:19
Laatst bewerkt op 27/03/2024 om 15:39

Natuurmonumenten waarschuwt voor gevaarlijk drijfzand bij de Brunssummerheide tussen de Roode Beek en de zandvlakte. De gevaarlijke situatie kwam aan het licht nadat een tractor met kar plotseling was weggezakt in de grond. Het gebied is nu afgezet.

Bij het ongeluk met de tractor vielen geen gewonden en is er alleen materiële schade ontstaan. Toch benadrukt Natuurmonumenten om het afgezette gebied niet te betreden, omdat de grond momenteel niet veilig is.

De oorzaak van het ongeluk komt vanwege de onstabiele grond waar de machine overheen is gereden. Bij de Roode Beek bestaat de ondergrond uit zacht vochtig veen. Deze bodem is afgedekt met een stabiel lijkende laag zilverzand, ook wel drijfzand genoemd. Het betreden van deze instabiele ondergrond kan ervoor zorgen dat je kunt wegzakken.

De hulpdiensten hebben na het incident de situatie gestabiliseerd om verdere schade te voorkomen. Het natuurgebied bleef bij de hulpwerkzaamheden zo min mogelijk verstoord.

Andere gebieden rondom de Brunssummerheide zijn wel toegankelijk voor bezoekers. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties