García de la Vega wil duidelijkheid Roda over transfersom Croux

Gepubliceerd op 14/01/2021 om 08:22

Voormalig eigenaar Mauricio García de la Vega wil van Roda JC duidelijkheid over de precieze hoogte van de transfersom die de Kerkraadse club heeft ontvangen vanuit Japan voor de vertrokken Jordy Croux. Dat bevestigt zijn advocaat Ivo Sigmond donderdag tegenover ZO-NWS.

Dit omdat de Mexicaan bij zijn vertrek in de winter van 2019 met de eerstedivisionist de afspraak heeft gemaakt dat hij meedeelt in verdiende transfersommen van spelers die hij zelf heeft aangetrokken. Mede onder deze voorwaarde besloot De la Vega toentertijd zijn biezen te pakken. 

“Er is duidelijk afgesproken dat Roda JC het verdiende transfergeld van een speler die hij zelf haalde, aan meneer De La Vega overgemaakt zal worden”, legt Sigmond, die in Nederland de zaken van de Mexicaan behartigt, verder uit. “Ik verwonder me erover dat de club na de transfer van Jordy Croux nog geen contact met mij heeft opgenomen.” 

“Ik zal daarom op korte termijn Roda JC gaan vragen om meer duidelijkheid namens mijn cliënt over wat het precieze bedrag is geweest dat voor die speler is ontvangen”, aldus de Heerlense advocaat. De 26-jarige Jordy Croux had in Kerkrade nog een contract tot medio dit jaar, maar werd vorige week door de Kerkradenaren verkocht aan de Japanse club Avispa Fukuoka.
 

Advertenties