GaiaZOO neemt afscheid van eerste bewoners

Foto: GaiaZOO
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/02/2021 om 10:38
Laatst bewerkt op 22/02/2021 om 11:27

De GaiaZOO in Kerkrade neemt deze week afscheid van de eerste bewoners van het dierenpark: de muskusossen.

Door de klimaatverandering worden zomers in Nederland steeds langer en warmer. GaiaZOO vindt het onverantwoord om deze ‘ijstijdbewoner’ langer in de collectie te houden. ‘Daarom hebben we weloverwogen besloten om afscheid te nemen van deze prominente diersoort’, laat directeur Rob Huppertz weten.

De laatste muskusossen in Kerkrade, een moeder en haar dochter, verhuizen naar het wildpark Chomutov in Tsjechië. Daar leven al jaren muskusossen samen. 

De bosrendieren gaan het verblijf van de muskusossen innemen. In tegenstelling tot de muskusos zijn deze dieren veel beter bestand tegen de klimaatsverandering. Door de verhuizing van de bosrendieren naar het muskusossenverblijf komt er een nieuw gebied vrij in de dierentuin. Dit gebied wordt naar verwachting deze zomer geopend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties