GaiaZOO komende weken atelier zandkunstenaars

Foto: © ZO-NWS |GaiaZOO
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 21/04/2022 om 11:03
Laatst bewerkt op 21/04/2022 om 11:47

In dierentuin GaiaZOO in Kerkrade worden voorbereidingen getroffen voor het zandsculpturenfestival ‘ZOO van ZAND’.

De komende vijf weken worden op verschillende plekken in het park tien zandsculpturen gebouwd die in het teken staan van natuur- en soortbehoud. Hiermee wil GaiaZOO haar bezoekers meer leren over onder meer bedreigde diersoorten, fokprogramma’s en wat de dierentuin zelf doet om de natuur te beschermen.

In totaal werken negen kunstenaars uit Nederland en Canada mee aan de bouw van de sculpturen. Bezoekers van het park kunnen de kunstenaars dagelijks aan het werk zien. Begin juni wordt het festival feestelijk gelanceerd.

Twee kunstenaars werken komende week aan de eerste zandsculptuur: een vier meter hoog en acht meter breed sculptuur van een groep savannedieren die in het wild met uitsterven wordt bedreigd, zoals de witte neushoorn.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties