Fusieplan twee muziekverenigingen Schinveld

Foto © ZO-NWS | iStock
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 4/01/2022 om 10:57
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Harmonie Sint Caecilia en Fanfare Sint Lambertus willen fuseren. Dat schrijven de besturen van de muziekverenigingen uit Schinveld in een gezamenlijk persbericht. De harmonie en fanfare werkten al incidenteel samen. Via een fusieproject van een jaar willen ze dat definitief maken. De beide muziekverenigingen zijn opgericht in 1907.

"We hebben feitelijk geen andere keus" is de reactie van Paul Quaedvlieg van de fanfare op het nieuws. "De besturen van de verengingen maken zich al een tijd zorgen over de toekomst van hun verenigingen. Ook door beperkte aanwas, vergrijzing en de coronamaatregelen staat het voortbestaan onder druk".

De verenigingen zijn ieder voor zich tot de conclusie gekomen dat samenwerkingen nodig was en zijn een onderzoek naar de mogelijkheden daarvoor gestart. Daarbij is de keuze voor een fusie met een vereniging uit het eigen dorp, ook volgens de leden, de beste optie.

Een kernteam van twee leden van iedere vereniging gaat de fusie regelen. Een adviseur van de KNMO, belangenorganisatie voor amateurmuziek, gaat het proces begeleiden. De fusie is naar verwachting 1 januari 2023 afgerond. 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties