VIDEO: Fromberg in parcours NK wielrennen nieuwelingen en junioren

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 14/03/2023 om 10:10
Laatst bewerkt op 14/03/2023 om 12:06

De Fromberg in Voerendaal is één van de twee beklimmingen die centraal staan tijdens het NK wielrennen voor nieuwelingen en junioren.

Dat bleek maandag tijdens de presentatie van het parcours van de wedstrijden die op 24 en 25 juni worden verreden. Naast de Fromberg moet ook de relatief onbekende Ribbelheideweg bedwongen worden. Start en finish van de twee NK's zijn op de Vrakelbergweg, de pas gereed gekomen nieuwe fietsverbinding tussen Parkstad en het Heuvelland. Dat is precies op de grens van Voerendaal en Gulpen-Wittem.

De nieuwelingen en junioren dames en heren strijden om de nationale driekleur op een uitdagend (klim)parcours van 7,5 kilometer met 134 hoogtemeters per ronde. De nationale titelstrijd voor de profs wordt in hetzelfde weekend verreden. Na een lus door Zuid-Limburg wordt meermaals een plaatselijke ronde in Sittard-Geleen afgelegd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties