VIDEO: Frans Schreurs (90) stopt als regisseur met opgeheven hoofd

Frans Schreurs
Foto ZO-NWS
Gepubliceerd op 24/05/2024 om 13:54
Laatst bewerkt op 24/05/2024 om 14:46

De 90-jarige Frans leidt aanstaande zondag zijn laatste voorstelling als regisseur met de voorstelling Aida. De vitale toneelliefhebber sluit dit hoofdstuk met opgeheven hoofd af.

"Aan alles komt een eind", vertelt Frans met een lach. Na meer dan vijftig voorstellingen vindt de 90-jarige het wel goed geweest. "Ik heb nu de leeftijd wel bereikt. Mijn vrouw is zelfs één jaar ouder en ik moet nu ook wel eens thuisblijven", vertelt hij.

Zijn laatste voorstelling zal niet onopgemerkt voorbij gaan. "Er komen veel oud-regisseurs kijken. Ze hebben mij al gebeld dat ze na de voorstelling een drankje willen doen. Aan goede contacten heb ik altijd veel waarde gehecht", aldus Schreurs.

De voorbereidingen van Aida gingen niet zonder enige slag of stoot. "Frans heeft veel tegenslagen gehad. Zo zijn er wel eens mensen geweest die niet meer kwamen opdagen", vertelt actrice Corrie Roest. Desondanks heeft Schreurs veel vertrouwen in de voorstelling en is ervan overtuigd dat alles goed gaat verlopen.

Op 26 mei in Brasserie Oud Limburg in Puth zal de voorstelling Aida voor het laatst worden opgevoerd. Daarna kan Frans samen met zijn vrouw genieten van hun pensioen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties